T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Akçakale Halk Eğitimi Merkezi

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Dünya Otizm Farkındalık Günü Bir Kırmızı Işık da SEN YAK!

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen, karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılık olarak tanımlanan otizm 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’inde görülürken, son araştırmalara göre bugün her 36 çocuktan 1’inde görülüyor.

Otizmin varlığına dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde otizmli bireylerin ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması ve herkesle eşit derecede toplumsal kabulünün sağlanması amacıyla özel bir kampanya yürütüyoruz.

Kamuoyunun dikkatini otizme çekmeyi amaçlayan kampanya için binalar kırmızı ışıkla aydınlanıyor, birçok kuruluş ile  otizmi bilmeye ve anlamaya dayalı etkinlikler düzenleniyor ve kampanya destekçileri #otizmekırmızıışıkyak etiketi altında buluşuyor.

Akçakale Halk Eğitimi Merkezi Olarak Odağımızı Farkındalıktan Kapsayıcılığa Çeviriyoruz

Son yıllarda dünyada otizmin bilinmesine ve farkındalık yaratılmasına dair önemli ilerlemeler kaydedilmiş olsa da, otizmli bireyler temel hak ve özgürlüklerine erişimlerinde sosyal ve çevresel engellerle karşı karşıya kalmaya devam ediyorlar.

Bu sene de “ Dünya Otizm Farkındalık Günü” kampanyamız ile otizmli bireylerin toplumsal kabulünü sağlama amacını geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da desteklemek için onların yanındayız diyecek.

Sizleri de kırmızı bir obje ya da kırmızı renkte giyinerek bir fotoğraf çekilmeye, ardından sosyal medya hesaplarında #otizmekırmızıışıkyak etiketi ile paylaşmaya davet ediyoruz.

BAŞKA NASIL DESTEK OLABİLİRSİNİZ?

  1. Eğer bulunduğunuz binanın alt yapısı kırmızı ışıkla aydınlanmaya elverişli ise 2 Nisan gecesi binanızın kırmızı ışıkla aydınlandığı fotoğrafı #otizmekırmızıışıkyak etiketi ile sosyal medyada paylaşmanız sesimize güç katacaktır.
  2. Kampanyamızı çevrenize duyurmak ve desteklerini almak için linkteki görselimizi iç iletişim kanallarınızda, web sitenizde veya sosyal medya hesaplarınızda #otizmekırmızıışıkyak etiketi ile paylaşabilirsiniz.
  3. Logonuzun rengini o güne özel kırmızı ile değiştirip ardındaki amacı paydaşlarınıza anlatabilirsiniz.
  4.  Gönüllü çalışanlarınız ile birlikte kırmızı kurdele yaparak, 2 Nisan günü sosyal medya hesaplarından kırmızı kurdeleli görsellerinizi #otizmekırmızıışıkyak etiketi ile paylaşarak kampanyamızın yaygınlaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.04-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-2024
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 16:17 - Görüntülenme: 15
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Dünya, Otizm,,